13 романа у ужем избору за НИН-ову награду

Београд – Жири НИН-ове награде за најбољи роман саопштио је данас ужи избор од 13 наслова који су остали у конкуренцији, пред проглашење победника 23. јануара.

Чланови НИН-овог жирија критике Марија Ненезић, Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев, Горан Коруновић и Теофил Панчић у ужи избор уврстили су, редом пријављивања, Слободана Тишму са „Астал тиш риба фриш. Живот песника – политицал нигредо“ и Владимира Јаћимовића са „Повратком на зејрек“.

Следе Даница Вукићевић са „Унутрашњим морем“, Бора Ћосић и „Берготова удовица“, Милан Трипковић и „Клуб истинских стваралаца“, Горан Петровић и „Папир са воденим знаком“, „Властелинства“ Бојана Васића и „Слепи путник“ Владимира Миркова Живановића.

Ту су и Мирјана Дрљевић са „Нико није заборављен и ничега се не сећамо“, Угљеша Шајтинац и „Кољка и Сашењка“, Маријана Чанак са романом „Клара, Клариса“, „Месечари“ Далибора Пејића и „Мир и мир“ Мирјане Новаковић.

Како је најављено, најужи круг романа и разговоре с финалистима часопис НИН ће објавити 19. јануара у свом штампаном издању.