19. „Serbia Fashion Week“ у Новом Саду

Пролетње издање „Serbia Fashion Week-a“, који је ове године део пројекта „Европска престоница културе 2022“, одржаће се од 26. до 30. априла у Новом Саду, а организатори су се и овога пута потрудили да оправдају лидерску позицију и припреме квалитетан и разноврстан програм. Поред српских дизајнера, своје нове колекције представиће и бројни гости из региона и целе Европе. Због тога је свој долазак на српску недељу моде већ најавио већи број ВИП гостију из света, а захтеве за акредитације послао је рекордан број иностраних медија, како јавља наша партнерска кућа РТВ. После две и по године услед мера ограничења путовања због пандемије коронавируса, „Serbia Fashion Week“ у пуном сјају оправдава свој међународни карактер.

Непосредно пре церемоније свечаног отварања 26. априла, па све до краја ревијалног дела програма, гости ће у Аули Новосадског сајма моћи да уживају у презентацији и дегустацији производа и упознају се са услугама који носе ознаку “Најбоље из Војводине”. Фото: (Извор: Serbia Fashion Week)

На самом крају „19. Serbia Fashion Week-а“, једине лиценциране недеље моде у Србији, међународни жири свечано ће прогласити победнике такмичења такмичења „European Fashion Talent Design Competition“, „National Fashion Talent Design Competition“ и „Ecolution Competition“ и послати поруку Србији и свету да се креативност исплати и да најталентованији аутори увек буду примећени, али и награђени.