Часопис „Невен“ Јове Змаја од сада и у дигиталном формату

Нови Сад, 19. јануар 2022. – Након 140 година од изласка „Невена“, првог штампаног броја најстаријег листа за децу на ћирилици, часопис који представља културно благо нашег најпознатијег песника за децу Јована Јовановића Змаја, добија своју електронску форму и андроид апликацију – „Невен и Мали Невен“.

часопис невен јован јовановић змај

Реч је едукативно-забавној платформи за децу основношколског узраста која садржи занимљиву енигматику, квизове и тематске рубрике за разоноду, а циљ је да деца активно уче кроз игру. Садржаји су подељени према узрасним групама читалаца и њиховим областима интересовања, а прилагођени су и нивоу образовања деце.

Апликација се може преузети путем „Гугл плеј“ продавнице. Овај  пројекат су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и Управа за културу града Новог Сада.

Лист за децу „Невен“ основао је Јован Јовановић Змај 1880. године у Новом Саду. Од прошле године издаваштво над часописом, који излази двомесечно и бесплатан је, поверенo је Граду Новом Саду, односно Новосадском дечијем културном центру.