Дан српског јединства, слободе и националне заставе 

Празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се на дан када је 1918. године пробијен Солунски фронт, а на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума званично је успостављен 2020. године.

Уз присуство званичника Србије и Републике Српске, патријарха и великог броја грађана празник је први пут свечано прослављен 2021. године и то у Београду на Савском тргу, код споменика Стефану Немањи, а прошле године у Бијељини.

Прослава Дана српског јединства ове године се први пут организује у Немачкој, којој ће у име председника Вучића присуствовати министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић.

Он је позвао све наше сународнике који живе у Франкфурту, али и у покрајини Хесен, као и целој Немачкој да се придруже централној прослави на Тргу Росмаркт у Франкфурту на Мајни, од 18 сати, где ће три дана трајати манифестација „Дани српске културе“ у оквиру које ће бити обележен и Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Министар Милићевић је том приликом позвао Србе широм света да се укључе путем зум апликације да заједно прославе Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Извор: Илустрација