Кандидат за председника Владе Србије Ана Брнабић

Београд – Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је кандидат за председника будуће владе Србије Ана Брнабић.

У складу са Уставом, пошто сам саслушао мишљења представника изборних листа, њих 10, а био је 51 учесник консултација, донео сам одлуку о предлогу кандидата за председника владе. Одлука је била компликована и сложена и унутар највеће странке у земље, са коалиционим партнерима, рекао је он и додао да ће сва три кандидата за ово место бити важни чланови владе, извештава РТВ.

учић је пренео да, када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића просто највећа политичка странка није желела да се изјашњава јер обоје имају њену подршку, постигнут је договир.

Предлажем Народној скупштини Србије Ану Брнабић као кандидата за председника владе. Та одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику. Ана Брнабић неће бити четири године председник владе. Њен мандат трајаће краће, доћиће до промена у 2024.години, указао је он.

Вучић је истакао да је важно да остане премијерка да бисмо могли да наставимо и ужурбано радимо на решавању проблема за јесен и зиму. Веома је важно да у том периоду имамо неког ко је искусан, додао је он.

Вучић је казао да ће Вучевић бити значајан чинилац нове владе и потпредседник.

Александар Вучић (Фото: инстаграм будућностсрбијеав)