Конференција српских националних организација: Неопходно је друштвено и државно јединство српског народа

Нови Сад – Ванредно заседање Сталне конференцијe српских националних организација, на којој су учествовали представници српских институција и организација из Мађарске, Румуније, Македоније, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске одржано је у свечаној сали Матице српске, где им се најпре обратио др Драган Станић, председник Матице српске а конференцију је отворио Огњан Крстић, председник Савеза Срба у Румунији и српски посланик у Парламенту Румуније.

На састанку Конференције је једногласно усвојена декларација и заједнички став представника Срба из региона о потреби друштвеног и државног јединства српског народа.

Присутнима су се обратили сви делегати а говорили су и гости конференције Адам Шукало, саветник председника Србије Александра Вучића и Милимир Вујадиновић, заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије, који су указали на значај јединста српског народан. Овом догађају присуствовао је и Александар Ђедовац, директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине.

Самоуправу Срба у Мађарској су у одсуству Љубомира Алексова, председника Конференције и српског заступника у Парламенту Мађарске, као и Вере Пејић Сутор, председнице ССМ представљали Борислав Рус, председник ССБ, Пера Ластић, директор Српског института ССМ и Душан Кашанин, председник финансијског одбора ССМ.

Koнференција српских националних организација у земљама региона, Варош РТВ