Министар Милићевић са српском заједницом у Мађарској

Будимпешта- У Амбасади Србије у Будимпешти 30. новембра 2023. одржан је сусрет министра Ђорђа Милићевића и његовог стручног тима са представницима српске заједнице и епархије будимске са циљем да се чују мишљења и предлози у вези израде нове стратегије о дијаспори и Србима у региону Владе Србије.
Овом састанку који има за циљ израду јединствене стратегије српске дијаспоре одазвао се велики број српских самоуправа и институција који су министра упознали са положајем српске заједнице у Мађарској. Домаћин сусрета био је Александар Лончаревић, отправник послова Амбасаде Србије у Будимпешти. Састанку су присуствовали Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарске, Милан Ђурић, потпредседник Самоуправе Срба у Мађарској, Борислав Рус, председник Српске самоуправе у Будимпешти, Пера Ластић, директор Српског института, представници српских самоуправа из Сегедина, Деске, Бате, Мађарбоје, Будаерша, српске самоуправе пештанске жупаније, као и српских квартовских самоуправа у Будимпести I, IV, VI, XIII кварта, Ференвароша, као и приватна лица. Присутни су такође говорили о проблеми и изазовима са којим се сусрећу.

Министар Милићевић је изразио отвореност и спремност Владе Републике Србије да заступа интересе Срба и српских институција у региону и дијаспори.

Министар Милићевић са српском заједницом у Мађарској, Варош РТВ