Министарка Кисић на Демографском самиту у Будимпешти

Будимпешта – Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић учествује на 5. Демографском самиту у Будимпешти.

Самит у Будимпешти је од великог значаја, како би земље изнеле своја искуства и мере које примењују када су у питању демографска кретања, истакла је Кисић и додала да је Република Србија поносна на резултате пронаталитетних мера које се примењују.

„Те мере су почеле да дају резултате, јер смо и ми успели да зауставимо силазећи тренд стопе рађања. Још увек је природни прираштај негативан, али стопа рађања је почела да иде узлазним трендом, стопа морталитета се смањила, тако да се надамо повољнијим демографским резултатима и у нашој земљи“, нагласила је Кисић.

Јанош Чак, Дарија Кисић (Фото: Фејсбук/Јанош Чак)

Проф. др Кисић је у Будимпешти разговарала са Јаношем Чак, министром културе и иновација.

Посетила је и Српску гимназију „Никола Тесла“, где је разговарала са наставницима и ђацима ове школе, којима је захвалила што чувају наш језик, културу, обичаје и традицију.

Министарка Кисић ће другог дана Демографског самита учествовати на министарској панел дискусији о демографским кретањима и изазовима, а разговараће и са министарком Републике Турске за породицу и социјална питања Махинур Оздемир Гокташ.