Нови Сад светска престоница тамбурице

Нови Сад – 15. издање светског Тамбурица феста потврдило је да Нови Сад може поред европске бити и светска престоница, али и показало да звуци тамбуре терају кишне облаке, јавља РТВ. video icon

Иако је током целог дана падала киша посетиоци ипак са нераширеним кишобранима од 21 час на Тргу слободе уживају у последњем дану фестивала и светској премијери Интернационалне Тамбурашке филхармоније.

Извор: РТВ

Дунав и сказаљке старе се нису зауставиле, али зауставила киша која је током целог дана падала у Новом Саду и то на срећу свих љубитељи тамбурашке музике који мислили да неће уживати у последњем дану Тамбурица феста.

Изгледа да је и киша схватила колико ми овде у Војводини волемо тамбураше и пустила нас да без кишобрана уживамо у овим умилним звуцима који нас погађају право у војвођанско срце.

Још када су се укрстиле тамбурашке жице извођача из 15 земаља у продукцији са више од 200 музичара и чланова мешовитог хора, што би рекли Војвођани последњеи дан Тамбурица феста је био штогод.

Током четири дана Нови Сад је био светска престоница тамбурице. Неки су желели да та титула потраје још који дан, док су се други ипак помирили са растанком до следећег године када ће опет тслушати дивне песме од давинина и полако пити вина.

Тамбурица фест, РТВ