Од данас на прузи Суботица- Сегедин поново саобраћају теретни возови

Суботица, 1. август 2022.- Поласком теретног воза 1. августа у 18 сати са Железничке станице у Суботици за Сегедин, поново ће, након обнове пруге, бити успостављен железнички саобраћај између два града у пограничном појасу Србије и Мађарске, саопштио је МАВ (Мађарска државна железница),

У саопштењу МАВ-а је истакнуто да се поновно успостављање железничког саобраћаја на прузи Суботица – Сегедин односи искључиво на теретни саобраћај и обавештава јавност да је предвиђено да ће ови возови од 1. августа саобраћати свакодневно, али само ноћу, између 18 сати увече и 8 часова ујутру.

МАВ је, поводом поновног покретања теретног саобраћаја на релацији Суботица – Сегедин, упутио апел грађанима да железничке прелазе користе са повећаном пажњом, јер годинама уназад нису били у функцији.

Извор: РТВ

Мађарска државна железница такође упозорава учеснике у путничком саобраћају да на железничким прелазима у Мађарској, са необележеним светлосним сигналним уређајима, железничке прелазе користе само ако је возач сигуран да је пролаз безбедан јер му се не приближава теретни воз.

Поновно успостављање путничког саобраћаја на прузи Суботица-Сегедин планирано је за јесен 2023. године.

Рада Стајић (РТВ)