Oтварањe новог седишта мађарске компаније КИТЕ у Ченеју

Нови Сад, 13. јун 2022.- У Ченеју је данас свечано отворено ново седиште мађарске компаније КИТЕ д.о.о, која се бави продајом и сервисом најсавременије пољопривредне механизације.

Из компаније су најавили да им је жеља да постану једна од значајнијих тачака на аграрној мапи Србије. Свечаности су присуствовали министар пољопривреде Бранислав Недимовић, мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Након прошлонедељног отварања логистичко-сервисног центра у Сремској Митровици, на свечаности у Ченеју, из ове мађарске компаније која се бави продајом и сервисом најсавременије пољопривредне механизације саопштене су амбиције да компанија жели да постане једна од значајнијих тачака на аграрној мапи Србије.

Извор: Скупштина АПВ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић захвалио се представницима предузећа КИТЕ д.о.о., са којима је први пут разговарао на тему прецизне пољопривреде 2016. године, што су најновију технологију довелу Србију, која ће, према његовим речима још више да унапреди наш аграр. Говорећи о односима Србије и Мађарске, Недимовић је истакао да су одлични политички односи предуслов за све добро што се данас дешава и у другим сферама, па тако и на пољу пољопривреде и захвалио се министру Сијарту на великој подршци коју пружа нашој земљи.

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто нагласио је да живимо у изазовним и турбулентним временима, те да су у том времену стабилни односи, сарадња, пријатељство и стратешко партнерство између суседних држава од изузетног значаја. Он је додао да је данас почетак великог инвестиционог пројекта на тлу Србије, са акцентом на пољопривреду, аграрни сектор и производњу хране. Он је истакао да је у прошлој години забележен раст трговинске размене између Мађарске и Србије за 42 одсто, што најбоље говори о односу двеју држава, а да ширење пословања КИТЕ д.о.о. у Србији даје нови подстицај сарадњи и доприноси модернизацији пољопривреде.

Говорећи на свечаном отварању председник Скупштине АПВ Иштван Пастор навео је да је задовољство присуствовати догађају који попуњава оквир створен потписивањем документа о стратешком партнерству између две државе. Он је казао да ова инвестиција представља технолошки искорак у развоју наше пољопривреде.
”Радује ме данашњи дан јер он показује да је наш аграр спреман за куповину и коришћење овакве технологије и да тежи модернизацији”, рекао је Пастор и додао да је од посебног значаја и то што се отвара центар за обуку у коме ће се стицати нова знања која ће нашем аграру дати нову ефикасност.

О амбицијама и плановима ове компаније на свечаном отварању говорили су Левенте Сабо, извршни директор КИТЕ Зрт., Miguel Laguens-Vega, територијални директор „John Deere“ за Мађарску, Србију и Хрватску, Криштоф Сабо, извршни директор ХЕПА Зрт. и Имре Киш, генерални директор КИТЕ д.о.о..

Ново седиште компаније КИТЕ Д.о.о. у Ченеју изграђено је захваљујући програму инвестиционе помоћи за Западни Балкан Мађарске агенције за промоцију извоза – ХЕПА, који је покренуло Министарство спољних послова и трговине Мађарске.

Поред основне делатности продаје пољопривредне механизације, КИТЕ д.о.о. бави се и продајом моторних уља и мазива, семена, минералних хранива, средстава за заштиту биља, откупом меркантиле и снадбевањем оригиналним резервним деловима.

Извор: РТВ

Oтварањe новог седишта мађарске компаније КИТЕ у Ченеју