Пиксијеви „Орлови“ тријумфовали против Мађарске

Будимпешта, 24. март 2022.- Фудбалери Србије савладали су данас Мађарску у Будимпешти резултатом 0:1 у пријатељском мечу. Једини погодак на мечу је заправо био аутогол Жолта Нађа у 35. минуту игре.
Нисмо гледали претерано занимљив меч, који је испресецан честим фауловима. На крају првог полувремена их је било чак 22, али се словачки арбитар упркос томе није одлучио на показивање картона, како јавља РТВ.

Познати састави тимова:

Мађарска: Гулаши, Ботка, Ланг, Фиола, Него, А. Нађ, Шафер, Ж. Нађ, Салај, Собослај и Шалај;

Србија: В. Милинковић-Савић, Вељковић, Настасић, Павловић, Живковић, Гудељ, Лукић, Костић, Тадић, С. Милинковић-Савић и Митровић.

Меч између Мађарске и Србије играо се на „Пушкаш арени“ у Будимпешти, која је била домаћин мечева последњег Европског првенства, а главни судија меча био је Филип Глова из Словачке.

Фото-Извор: ЕРА-ЕФЕ/ Тамаш Ковач

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси био је задовољан након тријумфа Србије против Мађарске минималним резултатом у Будимпешти.

„Одиграли смо добро и озбиљно. Ниједног момента нисмо помислили да потценимо Мађарску и да смо дошли у шетњу. Играчи су дали, по мени, не максмимум, али су дали оно што смо тражили. Једна рутинска победа, било је прелепих акција. Направили смо максималан број измена. Сви су осетили траву овог предивног стадиона“,изјавио је Стојковић у разговору за „Спортклуб“.

Драган Стојковић Пикси је пре тачно годину дана први пут предводио „орлове“ као селектор, а на почетку квалификација за Мундијал у Катару у Београду је савладана селекција Ирске 3:2.