Почео самит „Отворени Балкан“

Охрид, Македонија – Данас је у Охриду започео самит „Отворени Балкан“ на ком су се обратили лидери Србије, Северне Македоније и Албаније, председник Александар Вучић, премијер Димитар Ковачевски и премијер Еди Рама, као и председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и председавајући Већа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија.

“Ово је наша иницијатива, иницијатива људи са Балкана, оних који схватају да морају да се повезују и да морају сами да решавају проблеме. Све што смо радили, и у економији и све што је важно за грађане, се одражава у односима Северне Македоније, Србије и Албаније. Готово да немамо билатерална отворена питања, немамо никаквих захтева ни према коме, сем да будемо пријатељи и радимо у корист грађана“, поручио је Вучић, а преноси РТВ.

Извор: instagram buducnostsrbijeav

Истакао је да је „Отворени Балкан“ нешто незаустављиво, добра идеја и годинама ће имати све више присталица, рекао је председник и  изнео и свој предлог за јачање сарадња пред зиму.

Додао је важно да се се одмах на следећем састанку формирају радне групе и предложио да тај састанак буде у јужној Србији, пре великог самита крајем лета у Београду. На самиту ће бити потписано више споразума и меморандума о сарадњи у области културе, високог образовања, туризма и пореских служби.