Поново возом од Суботице до Сегедина

Суботица – Чекало се пуних осам година, али је стигао и тај толико жељени тренутак. Поново је покренут путнички железнички саобраћај између Суботице и Сегедина, а на првој следећој станици, на Палићу, српски министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић дочекао је уваженог госта, свог мађарског колегу Јаноша Лазара.

Реконструисана траса дуга 45 километара названа је „пругом пријатељства“, још једним доказом изузетно добрих веза Србије и Мађарске, односно народа те две земље.

На пригодној свечаности, уз учешће највиших функционера Суботице, истакнуто је да ће обновљена железничка веза омогућити знатно лакши проток робе, људи и капитала између два суседна града, чему ће се посебно обрадовати они који раде или студирају у престоници жупаније Чонград, али и инвеститори, културни посленици и туристи.

Пруга на тој релацији је изграђена још пре век и по, тачније 1869. године у тадашњој Аустро-Угарској, а саобраћај је обустављен 2015. у јеку мигрантске кризе. Нешто касније две стране су се договориле да потпуно замене застареле прагове и шине, а радови су обављени током 2021. и 2022. године. Српска страна је прва завршила свој део посла на траси дугој непуних 27 километара, што је омогућило да, августа прошле године, после паузе дуге три деценије, крене теретни саобраћај.

Полазак воза из Суботице за Сегедин Фото/Извор: Фејсбук/Балинт Пастор

Сада су на ред дошли и путници, који ће пет пута дневно моћи да крену ка Сегедину и са исто толико полазака се врате у Суботицу. Први јутарњи воз је у 6:03 последњи повратак са сегединске странице је у 21:43, а само путовање, укључујући и полицијску и царинску контролу, траје око 40 минута. Нова брза пруга је потпуно аутоматизована и електрифицирана, пројектована је за брзину од 120 километара на сат за путнички, и 80 километара на сат за теретни саобраћај. Но међути путнички воз путује између 80 и 100 минута , јер икао је пруга електрификована са српске стране, на жалост са Мађарске јстране још увек није. , наиме, омогућава брзину од 120 киломатара на сат.

Успутне странице су, после Палића, Хајдуково, Бачки Виногради и Шупљак, а пуна цена карте је 6,2 евра, односно 740 динара или 2.360 форинти, с тим да постоје попусти за децу и пензионере.

Идејни пројекат је суфинансирала Европска унија из ИПА фонда, а вредност радова на српској страни износила је 86,7 милиона евра плаћених из буџета и кредитом ОТП банке.

Суботица је, иначе, постала право градилиште због изградње „брзе пруге“ од Београда до Будимпеште. У току су радови на више подвожњака и мостова, а реконструише се и сама железничка станица, одакле ће, како је најавио Весић, за неколико година кренути и возови за Бају.

За Варош РТВ пише Срђан Басић