Позив српским организацијама и појединцима на консултације са министром надлежним за односе с дијаспором

Будимпешта- Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, започео је консултативни процес са представницима наше дијаспоре са циљем израде будуће нове Стратегије о дијаспори и Србима у региону. Овај процес подразумева низ састанака у наредних месец дана у Швајцарској, Италији, Аустрији, Немачкој, Француској, Румунији као и у Мађарској.

У четвртак, 30. новембра 2023. са почетком у 11:00 часова у Будимпешти у просторијама Амбасаде Републике Србије, желимо да одржимо један такав састанак са циљем да министар и његов стручни тим добију објективне повратне информације које ће користити у процесу израде нове Стратегије. Министар ће у свом обраћању детаљно представити план овог консултативног процеса, и до сада остварене резултате на овом пољу.

Овом приликом Вас срдачно позивамо, како у име организатора тако и у име Самоуправе Срба и Мађарској, као кровне организације Срба у овој земљи да својим присуством и конструктивним идејама и сами допринесете унапређењу  Стратегије о дијаспори и Србима у региону. Овим дијалогом можемо заједно допринети бољим и чвршћим културним, привредним и општим везама са матицом, тако јачајући положај наше заједнице.

Молимо Вас да своје присуство потврдите електронском поштом, на адресу ssm@t-online.hu, до 29. новембра, до 17 часова.