„Са министром на ТИ“ – нови пројекат за младе министра Милићевића

Параћин, Србија – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић обратио се данас у Параћину младима из овог града на трибини „Са министром на ТИ“.

– Увек сањајте велике снове и имајте на уму да су ваш рад и ваша упорност кључ да отворите врата тих великих снове. Наилазићете на велике препреке и изазове на путу до остварења тих снова. Али не смете да станете. Морате да идете у сусрет изазовима и да их решавате. Никада не смете стати на пола пута. Или лево или десно. Ко стоји на средини пута бива прегажен, фигуративно речено. Постаћете снажнији и способнији после борбе са сваким изазовом. И само тако ћете остварити снове – рекао је министар у резговору са младима.

Он је још младима поручио : “ Вредни сте колико имате знања, колико имате пријатеља, колико сте мостова изградили и са онима који вам нису истомишљеници. Никада у животу немојте да кажете направили смо мали корак. Јер, тај први мали корак је кључан у доношењу и реализацији великих одлука. Неуспехе не гледајте као неуспехе него их преточите у успехе. И још нешто је веома важно: Никада немојте да заборавите своје корене! Породичну историју, свој крај, своју традицију, свој народ и своју државу. Шта год радили и где год били у свету увек реците да сте из Параћина и из Србије. Будите јединствени јер само кад сте сложни онда сте непобедиви. Јединство и слога је оно што је данас најпотребније Србији, а будућност Србије сте управо ви“.

Учесници трибине тражили су од министра савете о јавном наступу, комуникацији с медијима али и комуникацији с колегама, организацији омладинских удружења, осмишљавању и писању пројеката, о улагању у приватни посао, еколошком активизму и другом.

Трибина у Параћину део је кампање „С министром на ТИ“ у оквиру које ће министар Милићевић наредних недеља обићи целу земљу и неформално разговарати са младима у градовима и општинама широм Србије.