Сајам шљива у Осечини

Осечина – Од 26. до 28. августа у Осечини се одржава Сајам шљива. Огранизатори, Општина Осечина и Туристичка организација Подгорина, припремили су пуно сјајних излагача – произвођача шљива, производа од шљива, ракија и агро-опреме и пословне сусрете.
Уз то, припремљен је припремљен и богат и уметнички програм – посета културно-историјским и туристичким знаменитостима Подгорине, родни крај легендарног српског орла пилота Мајора Павловића из 1999, устаници из 1804. – славна Браћа Недић …

Сајам шљива у Осечини је манифестација која је настала 2006. године. Сајам је замишљен као дефиницаја једног простора у западној Србији и представља кључни догађај концепта који је међу људима у овом крају препознат као основни квалитет кога би требало стално неговати, квалитативно унапређивати, стручно истицати и економски што боље пласирати.

Најважнији циљ манифестације је да поврати важност шљиви – подгорској и српској најраспрострањенијој воћарској култури, затим да допринесе унапређењу шљиварства на овом подручју, као и да кроз бројне сајамске садржаје афирмише и све друге ресурсе и потенцијале којима општина Осечина располаже не само у овој већ и у другим областима.