Сајам туризма у Будимпешти

Будимпешта – 46. по реду Међународни сајам туризма у Будимпешти одржао се 22-25. фебруара 2024. Запажено учешће на сајму имала је и Туристичка организација Војводина која је Војводину представила као ризницу културних и природних вредности, регија где се сусрећу прошлост и садашњост пружајући јединствену прилику да ко је посети доживи аутентично искуство.
На Сајму туризма у Будимпешти на самосталном изложбеном простору, већ трећу годину за редом учествује и Туристичка организација Републике Српске са седиштем у Бања Луци.
У оквиру промоције туристичке понуде АП Војводине у Мађарској, у амбасади Републике Србије у Будимпешти у суботу је организовано Војвођанско вече. Присутнима су се најпре обратили Наташа Павловић, директорка Туристичке организације Војводине, Бошко Вучуревић, директор Привредне коморе Војводине као и Александар Лончареви, отправник послова Амбасаде Србије у Будимпешти.
У оквиру вечери мањи концерт одржао је хор “Исон” из Новог Сада, којег чине деца са инвалидитетом , без родитеља или са самохраним родитељем. Представља једини овакав хор а основан је 2004. године и до сада је имао преко 6500 концерата. Под бурник око руководиоца хора Миодрага Мише Близанаца, многима познатог као сјајног певача, вишеструког побеника „Златне тамбурице“ , извели су сплет српских песама за које су награђени бурним аплаузима. Хор је пратио тамбурашки оркестар под управом Зорана Бугарског Брице.

Програму су поред многобројних гостију присуствовали и представници српске заједнице у Мађарској, Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарске, Милан Ђурић, потпредседник Самоуправе Срба у Мађарској, Борислав Рус, председник Српске самоуправе у Будимпешти и Пера Ластић, директор Српског института Самоуправе Срба у Мађарској.

Сајам туризма у Будимпешти