Сентандрејска слава – Српски лидери у посети

У навечерје празника Преображења Господњег, 18. августа 2023. године, поводом славе Преображенске цркве у Сентандреји, празнично бденије служиће се са почетком у 18 часова.

На сам дан празника, 19. августа, Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан служиће свету архијерејску Литургију са почетком у 10 часова.

Вечерње богослужење служиће се истога дана са почетком у 16 часова када ће бити освештан и пререзан славски колач. Овом свечаном догађају према инфомацијама које смо добили из Епархије будимске присуствоваће српски лидери Александар Вучић, председник Републике Србије, Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ и Милорад Додик, председник Републике Српске.

Напомена: паркинг за возила у порти Владичанског двора неће бити доступан 18. и 19. августа. Такође, паркирање у зони Преображенске цркве неће бити могуће.

У недељу 20. августа служиће се света Литургија такође у Преображенској цркви са почетком у 10 часова. После Литургије служиће се помен почившим парохијанима и члановима хора Јавор.

Извор: Епархија будимска

Ми же Сентандрејци