Сусрет српских медија из дијаспоре и Србије

Сребрно језеро, Србија – На Сребрном језеру у Србији од 9. до 12. новембра 2023. године одржан је сусрет српских медија из расејања и матице који је организовао Кабинет министра без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором.

“Постоји воља наших дневних листова и радио телевизија са националном фреквенцијом да се повежу са српским медијима у дијаспори, и начинили смо први корак који је био веома успешан. Сада када је он начињен радимо заједно и настављамо даље”, рекао је министар Ђорђе Милићевић.
Представници српских медија из дијаспоре су заједно са својим домаћином Душаном Вукајловићем имали прилику да обиђу Скупштину Републике Србије као и посете редакције више медијских кућа у Србији. Током боравка на Сребрном језеру новинари су посетили и оближњи српски манастир Тумане.

На медијском сусрету “Мостови до завичаја” учествовало је 15 представника српских медија из расејања и 10 из Србије, а том приликом постигнути су значајни договори који ће у многоме унапредити и обогатити рад медија како у расејању, тако и у матици. На сусрету су учествовали и представници будимпештанске Варош РТВ-а, који су изнели значај оваквих скупова и покренули иницјативу за израду јединствене стратегије српских медија у дијаспору у циљу објективног информисања, очувања матерњег језика и националног идентитета.

Сусрет српских медија из дијаспоре и Србије , ВАРОШ РТВ