Упис у књигу жалости у Амбасади Србије у Будимпешти

Будимпешта – У Амбасади Србије у Будимпешти данас је отворена књига жалости поводом трагедије која се десила 3. маја у Основној школи “ Владислав Рибникар” у Београду.

Међу првима у књигу су се уписали Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарке који је у своје име и у име целе српске заједнице у Мађарској изразио саучешће члановима породица настрадалих, као и целом српском народу.

У књигу жалости се такође уписао и протосинђел Варнава Кнежевић, секретар Епархије будимске који је у име Епископа будимског Лукијана и целе епархије изразио саучешће, молећи Господа да у овим тешким тренуцима пружи утеху ожалошћеним породицама и српском народу. У пратњи протосинђела Варнаве саучешће је изјавио и ђакон Стефан Милисавић.

Упис у књигу жалости биће могућ данас до 15 часова и наредна два дана између 9 и 12 часова у Амбасади Србије у Будимпешти.

Очекује се да се у књигу упишу и представници Владе Мађарске и представници дипломатског кора.

Подсећамо, Србију је 3. маја потресла вест да је дечак Коста К. (13) убио у школи 8 ученика и ученица, као и радника обезбеђења, а шест ученика и ученица, као и наставницу тешко ранио. Такође ноћас се десила још једна велика трагедија, масакр у Младеновцу када је мушкарац Урош Блажић (21) ватреним оружјем усмртио 8 и ранио 14 особа.