Дочек Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја у Храму Св. Георгија у Будимпешти, 24. Мaj 2019.

Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја у храму Светог великомученика Георгија у Будимпешти, у петак 24. маја 2019. године у вечерњим часовима, дочекао је Преосвећени Епископ будимски г. Лукијан са свештенством и великим бројем верника сабраних како би поздравили свог Првојерарха.

Са Свјатјејшим Патријархом у посету Епархији будимској дошли су и Епископ бачки др Иринеј и викарни Епископ мохачки г. Исихије. Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан поздравио је високу делегацију Српске Православне Цркве са Патријархом на челу и пожелео им добродошлицу у Епархију будимску. Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј срдачно је захвалио на топлој добродошлицу и поручио сабранима да је дошао како би обишао старе српске светиње како би заједно са благочестивим народом узнео молитве Господу.

Посета Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја од великог је значаја не само за православне вернике у Мађарској него и за односе Србије и Мађарске. Мађарска јавност са великим интересовањем прати посету Његове Светости који ће током боравка у Мађарској у суботу 25. маја освештати нови црквени Музеј Епархије будимске, а затим ће у недељу 26. маја служити свету Литургију у Саборној цркви у Сентандреји са почетком у 9,30 часова.

Јеромонах Варнава Кнежевић