Додељена средства српској заједници у Мађарској

Фондација Габор Бетлен објавила је на својој интернет страници резултате конкурса намењених мањинским организација за финансирање и суфинансирање програма у области културе, као и за одржавање кампова.

За финансирање и суфинансирање програма у области културе националних мањина у Мађарској издвојено је 500 милиона форинти, од којих је 41 српска организација у Мађарској са 157 вреднованих конкурса добила укупно 74 380 000 форинти.

Листа са одобреним конкурсима за суфинансирење и финансирање културни програма може да се погледа на следећем линку: https://bgazrt.hu/dontes-nemzetisegi-kulturalis-kezdemenyezesek-2021-evi-koltsegvetesi-tamogatasarol/

Укупан фонд за кампове је био 300 милиона форинти, од којих је вредновано близу 30 српских пројекта чиме је српска заједница у Мађарској за кампове добила укупно 25 000 000 форинти.

Листа са одобреним конкурсима за суфинансирење и финансирање кампова може да се погледа на следећем линку: https://bgazrt.hu/dontes-nemzetisegi-taborok-2021-evi-koltsegvetesi-tamogatasarol/