Позориште на Маргитином острву почело са продајом карата

Онлајн продаја карата за фестивал на Маргитином острву почела је 18. јануара, а попуст за куповину на овај начин траје 24 сата. Из богате и непрестано растуће понуде, заинтересовани могу да купе позоришне карте за једну или више представа, концерата и различитих продукција са попустом од 20%.

Онлајн продаја карата за фестивал на Маргитином острву

Ова интерактивна кампања, која је започела 18. јануара, требало би да траје до 10. фебруара. У програмском календару позоришта  на отвореном које се налази на Маргаретином острву биће приказан разнолик програм. Од маја месеца па све до септембра ове године биће приказана многа оставрења а понуда је свакако богатија  него ранијих година. Публика ће моћи да види комаде „Пушкаш“, „Кабаре“, „Моцарт“ као и мјузикл о Николи Тесли, односно премијеру Виолинисте на крови у извођењу будимпештанске Оперете.

Између осталих наступиће и популани мађарски музичари попут Р-ГО, Карамел, Вера Тот, Миклош Фенио, Ласло Дес, Петер Гести, Станли Јордан, Загар, будимпештански Клезмер бенд и бенд Будимпештански бар, као и Лотфи Беги и његов музички партнер Хеурека Поп оркестар.

Као и сваке године на овам фестивалу се приказује разноликост жанра, па и овај пут неће изостати класична музика попут дела Вердија, Моцарта и Бартока.

Љубитељи плеса и балета такође могу уживати у новој презентацији алжирског кореографа Хервеа Коубија и руског плесног генијалца Сергеја Полуњина „Распутина“. На Дан националног заједништва (4.јуна), биће изведена плесна представа Мађарског националног плесног ансамбла, под називом „Мађарски хероји“, а у представи играју велика имена мађарске културне сцене Илдико Керестеш, Миклош Варга и Имре Вадкерти. 20. августа је  биће изведена драма Јожефа Катоне „Банк Бан“.

Поред свега напоменутог ову манифестацију прате и разни други уметнички програми, попут изложбе у Водоторњу,  музички концерти у раним вечерњим сатима, ренесансна јутра, књижевне шетње и позоришна крстарења до позоришне луке.

Извор:  www.margitszigetiszinhaz.hu