Који ће накит бити хит у предстојећој сезони

Шта је било с накитом током пандемије 2020? Можда бисмо рекли да и није био нешто важан будући да нисмо имали много прилике да излазимо и покажемо своје омиљене ђинђуве. Али, вееелико али. Размислимо о околностима прошле године (не вратила се више). Где сте проводили много времена? Вероватно испред компјутерског екрана. Можда сте радили од куће, држали онлајн часове или имали важне састанке са клијентима и пословним партнерима преко неке онлајн платформе. Можда вам никад није на ум пало да ћете важну презентацију угледним клијентима одржати у доњем делу пижаме, или чак у доњем вешу (лол). Да, да, није то део неког смешног видео-клипа, већ је то многима било део радне рутине током 2020. Пре ове пандемијске године, вероватно бисте се слатко насмејали и одмахнули руком на такву идеју. Али минула година нам је показала да је све могуће, па чак и одржати важан пословни састанак у опуштеној варијанти доњег дела пижаме.

Који ће накит бити хит у предстојећој сезони

Е баш ту накит налази своје место. Док сте имали важан састанак, сигурно сте пазили да случајно не устанете или уђете у већи кадар, па да се ваш комфор звани пижама или доњи веш заводљиво не насмеши лицима са екрана. Али зато оно о чему сте јааааако водили рачуна били су беспрекорна шминка, фризура и цела биста до пола. Сада већ видите улогу накита у целој зоом и осталој виртуелној причи. Дакле, ова пандемијска ера све већег коришћења онлајн платформи повећала је улогу накита у нашем стајлингу фигуре до пола (лол). Добро одабране минђуше, ланчић или огрлица нису били само детаљ већ нешто што је у огромној мери стварало слику о нама. Зато добро изабран накит може учинити да све очи са зоом-а буду упрте у вас.

С обзиром да многи од нас настављају с виртуелним сусретима и у овој 2021, накит има посебно важно место кад је реч о нашем изгледу. Онда, како ћемо показати да смо у тренду што сте тиче накита и у овој години?

ВЕЛИКО, ШТО ВЕЋЕ И МЕТАЛНО

Метал је дефинитивно материјал број један за накит ове сезоне. И то што веће, то боље. Апстрактно. Необрађено. То су описи накита за пролеће 2021. Дакле, ковани златни, сребрни и бронзани накит. Велике алке, ланци, робустне наруквице и прстење су апсолутни хит. Ланац је ове сезоне у моди више него икада раније. Модне куће Givenchy, Saint Laurent, Dolce&Gabanna су лансирале велике ланце, а неки су и у више низова. Викторија Бекам је показала да је ланац и њен фаворит када се појавила с великим ланцем с привеском од огромне бронзане алке. Што се тиче наруквица, њих можете носити испод али и изнад надлактице. Битно је да су велике, наизглед недовршене, једноставне форме, али и оне с пуно детаља. Овакве наруквице су се посебно могле видете на моделима бренда Chloe, Celine i Sportmax. С друге стране, Chanel је лансирао привезак са својим мини торбицама, које се носе или на ланчићу или на нароквици.

Који ће накит бити хит у предстојећој сезони

Можда бисте рекли како је метал хладан и како ће вас ковани накит можда учинити робусним. Али заправо необрађен метал, кад се добро уклопи с остатком стајлинга, има посебан сексепил. Велике шик минђуше ће вам у сваком тренутку поправити расположење, а ако вам није до облачења, онда ће вас само један велики ланац преко неке обичне мајице приказати у најбољем светлу и показати осталима да имате слуха за модне трендове.

Уколико бисте ипак избегли метал, онда су бисерне перле у тренду и ове сезоне. Али што дуже то боље, и посебно у комбинацији с другим перлама у боји. Ту је и накит од шкољки, који се могао видети на ревијама брендова Krizia i Versace.

Који год стил да одаберете, важно је да се пред саговорницима с друге стране компјутерског екрана не појављујете без накита. Те сјајне ђаконије које нас красе шаљу невербалну поруку која ради за нас. С друге стране, уколико пре изласка на улицу, поред маске обавезно ставите и неке шик минђуше (упркос томе што ће вас траке од маске нервирати јер ће се петљати с минђушама), онда ћете показати да вас ни пандемија не може натерати да се одрекнете стила. А ако се маска и минђуше на неки начин уклопе, е то је онда бинго! Иако се кријете иза маске, никако нећете остати непримећени.

Дениса Кондић