О нама

Дневни информативни портал „Варош“ са телевизијским и радио програмима настао је из потребе да се припадницима српског и мађарског говорног подручја приближи актуелна друштвена и културна сцена Мађарске, Србије и целог региона. Наши садржаји су намењени свим корисницима интернета који желе да се информишу о догађајима и темама везаним за регион Средње Европе и Балкана, у области културе, уметности, историје, друштва.

Интернет портал „Варош“ функционише у оквиру медијског удружења V-Media, чији је основни профил телевизијска, радио и новинарска продукција. Наше седиште налази се у строгом центру Будимпеште, у славном Текелијануму, задужбини чувеног Саве Текелије.Члановe редакције „Варош“ чине образовани новинари и остали професионалци из области медија, који чине добро уиграни тим. Наша редакција Варош РТВ успешно сарађује и са другим медијским кућама у Мађарској и Србији. Истичемо посебно добру сарадњу са Радио-телевизијом Војводине са којом имамо и потписан протокол о сарадњи, а телевизијске емисије размењујемо како са српском тако и са мађарском редакцијом РТВ-а. Телевизијски прилози Варош РТВ-а гледани су и у емисији „Србија на вези“ јавног сервиса Србије РТС, али и другим локалним ТВ каналима у Србији и Мађарској.

Међутим овај портал бави се и темама везаним за српско расејање. Намењен је свима онима који желе да се више информишу и стекну нека нова сазнања о историји и уметности Срба у Мађарској, као и о њиховом свакодневном животу.

Чланове наше редакције чине и спољни сарадници из Србије и земаља региона, који успешно прате теме ван Мађарске, а чине добро уиграну екипу чији је циљ праворемено и објективно информисање.