Србија изгубила пласман за квалификацију Првенства Европе

Будимпешта – Репрезентација Србије изгубила је од Мађарске у мечу 4. кола квалификација за Првенство Европе – 1:2 (1:2). У дуелу у коме су Орлови заслужили много више, поготово због игре у другом полувремену, Мађарска је, показало се, била спретнија, али и много срећнија у овом мечу.

Први део игре донео је практично, и коначан епилог ове утакмице. Србија је прва дошла до вођства, али гости су за само неколико минута успели да преокрену резултат и приреде мало изненађење.

Колико Стојковићева Србија може да буде моћна, најбоље се видело у десетом минуту меча, када је до изражаја дошао индивидуални квалитет наших репрезентативаца. Сергеј је феноменално пронашао Тадића који се практично нашао сам испред Дибуша, капитен се одлучио да буде асистент уместо стрелца, послужио је слободног Влаховића, коме је при реализацији несебично помогао мађарски дефанзивац Салаји.

Примљени гол није мењао ништа у игри гостију, и даље су стајали далеко од Дибуша, доста високо, покушавали су да имају већи посед, дођу до прилике да угрозе Вању Милинковић – Савића. И после мале  конфузије и билијара у нашем шеснаестерцу успели су да стигну до изједначења. Само два минута касније поново акција Мађара и сада реализација Орбана за потпуни резултатски преокрет. Могли су Орлови у сам смирај меча да дођу до изједначења, али покушај Сергеја завршио је за мало поред стативе.

Наставак је донео и прве измене, поверење су добили Андрија Живковић и Филип Младеновић. И деловали су Орлови много боље, преузели потпуно иницијативу, ређали акције и шансе пред голом Дибуша који је у неколико наврата спасио већ виђен гол. Играло се практично на половини Мађара.

По свему приказаном у наставку заслужила је Србија много више, заслужила је гол који би донео правду. Мађари су се грчевито бранили, како је време одмицало, нико није прелазио половину, сви су стајали иза лопте. И селектор Роси извршио је неколико измена. И селектор Стојковић је на терен послао Луку Јовића и Ивана Илића, али до краја није било промене резултата. Србија наредни меч игра 10. септембра у Каунасу, против Литваније.

Фубдалски савез Србије