Београдска зима 1. децембар 2018. – 31. јануар 2019.


Током зимских празника, Београд нуди прегршт занимљивих забавних и културних садржаја, који ће све до краја јануара нашим суграђанима и посетиоцима престонице пружити незаборавну празничну атмосферу.

Трг отвореног срца се ове године простире од Трга Републике ка Обилићевом венцу, а у низу декорисаних дрвених кућица ове зиме уживаћемо у празничним деликатесима, топлим напицима и слаткишима, новогодишњим украсима, понуди накита, сувенира, играчака, и традиционалних рукотворина. На овом месту ће се свакодневно одрзавати програми намењени најмлађима – бајке и представе за децу, наступи мађионичара, кловнова, као и  читање бајки.

Трг Бајки је већ 2. децембра заживео на Платоу испред УК Вук где ће се до 30. децембра изводити српске народне бајке и бајке Браће Грим. На Платоу ће бити постављене и тезге са старим српским рукотворинама, као и мало луткарско позориште.  

Трг Николе Пашића обиловаће садржајима на омиљеном дечијем клизалишту, на 1200 квадрата леда које је овог пута допуњено санкалиштем за најмлађе, Роцкстар Гаминг зоном, занимљивим програмским садржајима, перформансима и представама.  

На платоу испред Храма Светог Саве током новогодишњих и божићних празника ће бити одржавани музичко сценски наступи у оквиру програма Божић код Храма. На овом месту ће се играти представе за децу, и одржавати бројни концерти, наступи хорова, солиста, плесних трупа и мађионичара.

Плато Трга Славија ће под називом Open Air cinema током празника почастити посетиоце филмским пројекцијама наотвореном од 20 часова, међу којима ће се поред пар ексклузивних премијера наћи и највећи филмски хитови који су обележили месеце иза нас.

Током зиме, Дечји културни центар ће у свом простору понудити забавне и едукативне програме за малишане, концерте са популарним божићним и новогодишњим мелодијама, као и атрактивне радионице у преподневним часовима.

Први дан нове године традиционално је обележен хуманитарном манифестацијом Улица отвореног срца, која окупља Београђане и госте града на потезу од Светогорске до Улице Страхињића Бана.

СВИ ДОГАЂАЈИ СУ БЕСПЛАТНИ!

www.beogradskazima.rs