Београдски пролећни „No Sleep“ фестивал

Београд, 05.април 2022.- Водећа имена светске електронске музичке сцене и локалне снаге окупиће се 8. и 9. априла у Београду, који ће на 48 сати постати престоница клупске сцене како јавља РТВ.

Фестивалско лето почиње раније – након двогодишње паузе, велики повратак No Sleep фестивала, изданка култне No Sleep Нови Сад бине и оазе најквалитетнијег техно и бас звука, означиће почетак овогодишње фестивалске сезоне.

#NSF први је у низу догађаја из породице EXIT фестивала, док нас до врхунца лета на Петроварадинској тврђави очекује и Sea Star фестивал. Ова година обећава реанимацију целокупне музичке и фестивалске индустрије, а гарантујемо да не постоји бољи начин за отпочињање најлуђег лета од 48 сати квалитетног No Sleep програма.

Фото/Извор: Извор: Exit festival

За време No Sleepa Београд постаје престоница електронске музике и епицентар клупске сцене. Главна локација остаје Лука Београд, али овог пута у хангару Матрез, чија бруталистичка архитектура већ на први поглед одузима дах, што га чини савршеним простором за извођаче као што су, између осталих, андерграунд великани DJ Bone и DVS1.

Друга главна локација јесте култни београдски клуб Другсторе који доноси шири жанровски спектар у којем свако може пронаћи понешто, од хип хопа и трепа, преко хауса, до техна.

Београдски клубови 20/44, халф, Дот, Бен Акиба и Силоси Београд такође ће угостити локалне извођаче и резиденте, што Но Слееп фестивал поставља на чак седам различитих локација у граду.

Тематска журка, треп, шљокице, афтери и подршка локалној сцени

Клуб Другсторе угостиће доминантно локалне извођаче и нове младе снаге. Црни Церак, Лацку, Спејс Нокси, Кене Бери, Там и Млада беба доносе хип хоп и треп звук, субота је резервисана за тематску журку Еуфорија, која носи назив истоимене серије, тако да су, између осталог, на репертоару обавезне и шљокице и незабораван провод.

А ту су и незаобилазни афтери! Њихов део су Daniella Da Silva B2B SUMIA, Human Rias, Monosaccharide, N-tchbl док ће фестивал својим сетовима затворити ни мање ни више него – Дејан Милићевић и Sebastien Leger.

Посетиоци и млади уметници имаће прилику да открију и готово тридесет година чуване тајне DJ-инга које ће са њима поделити DJ Bone, а моћи ће и да се упознају са основама музичке продукције уз битмејкера Luxonee-ја из Bassivity Musica.

Сви дневни садржаји, панели и радионице су бесплатни и отворени за посетиоце, а одржаваће се у простору Marsh Open Space у Цетињској, у петак и суботу од 13 до 18 часова. Програм конференције налази се на сајту фестивала.