Црквено-народни сабор у манастиру Грабовцу

Грабовац – Црквено- народни сабор у манастиру Грабовцу и ове године окупио је значаја број верника не само из Мађарске , него из Србије и Хрватске. Свету архијерејску Литургију служили су Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и Њихова Преосвештенства Епископ-администратор Епархије Дакија Феликс Јероним из Румунске православне цркве, Епископ осечко-пољски и барањски г. Херувим и домаћин сабрања Епископ будимски Лукијан.
Архијерејима су саслуживали протојереј-ставрофор Војислав Галић, архијерејски заменик Будимске епархије и протојереј-ставрофор др Маринко Марков, архијерејски заменик Темишварске епархије, протојереј Срђан Нешић, парох сомборски (Епархија бачка) као и свештенство и монаштво Епархије будимске.
Литургијском благољепију нарочито је допринео црквени Хор Св. Цар Константин и Царица Јелена из Сомбора.

Црквено-народном сабору у Грабовцу поред бројног верног народа присуствовала су деца из Веронаучног кампа Епархије будимске који се ове године одржава у Шиклошу и Харкању, а такође и Њена екселенција Биљана Гутић-Бјелица, амбасадорка Босне и Херцеговине у Мађарској, аташе за културу Александар Фаркаш Амбасаде Републике Србије у Мађарској, саветница Министра одбране Републике Србије Даница Станисављевић као и Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарске.

Црквено-народни сабор у манастиру Грабовацу