Данас почиње Светско првенство у ватерполу

Сегедин – У Мађарској данас почиње Светско првенство у ватерполу, а први ривал репрезентација Србије је селекција САД. Утакмица почиње у 19.30 часова у Сегедину. Србија се такмичи у групи Д, у којој су још селекције Аустралије и Казахстана.

Ватерполо репрезентација Србије ( Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић изјавио је да наши репрезентативци једва чекају меч против Сједињених Америчких Држава на Светском првенству у Мађарској.

„Америка је први корак на овом путу, а знате да увек идемо корак по корак. Знамо шта нам доноси победа, спремамо се изузетно. Поред рада у базену, посматрали смо и видео. Нема сумње да су Американци наш најтежи ривал у групи. О мотиву да не причамо, једва чекамо да почне“, рекао је Ранђеловић за званични сајт нашег Савеза.

Капитен српске репрезентације Бранислав Митровић изјавио је да српски ватерполисти не смеју да се опусте у дуелу са САД. Како преноси РТВ Митровић је рекао: „Будите уз нас, дајте нам подршку јер ови неки нови клинци вреде. Нико не сме да се опусти против Американаца. Знамо шта победа доноси. Уживам са овим момцима. Мада сам старији доста учим од њих, али их и усмеравам. Сјајни су људи и спортисти. Идемо даље“.