Додик у посети Мађарској

Српски члан председништва БиХ Милорад Додик допутовао је данас у Мађарску где се сусрео са делегацијом Самоуправе Срба у Мађарској. Приликом састанка са Вером Пејић Сутор председницом ССМ као руководиоцем кровне организације овдашње српске заједнице, константовано је да је сарадња Републике Српске и Мађарске, као и Србије и Мађарске на историјском максимуму што свакако доприноси и бољем положају српске мањине у Мађарској. „Добро сам упознат са статусом Срба у Мађарској, и раније сам посјећивао српску заједницу , а Мађарска је пример где се поштују права Срба“ – рекао је Додик и указао на неповољан положај српског народа у Словенији.

Додик је посетио и храм Светог Великомученика Георгија у Будимпешти. По благослову Његовог Преосвештенства Епископа будимског г. Лукијана, дочекао га је архијерејски намесник будимски протојереј Зоран Остојић са свештенством будимског намесништва. Овом приликом, отац Зоран Остојић пожелео је Додику добродошлицу међу своје и пренео поздраве Владике Лукијана који се тренутно налази у Пећкој Патријаршији поводом устоличења Његове Светости Патријарха српског Порфирија.

Након посете српској цркви Додик се сусрео са премијером Виктором Обраном а уочи састанка истакао је да је Република Српска једина на Балкану која производи вишак енергије, прави нове електране и да ће о томе разговарати са Орбаном.

Додик у посети Мађарској, Варош РТВ