Додик у посети Србима у Темишвару

Темишвар – Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик састао се у Темишвару са представницима Срба и председником Савеза Срба у Румунији, као и послаником у румунском парламенту Огњеном Крстићем. Додик је донирао 100.000 евра тамошњој школи, цркви и Савезу Срба, рекао је председник Савеза Огњен Крстић.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик посетио је данас Епархију темишварску и том приликом сусрео се и са Епископом будимским и администратом темишварским Лукијаном који га је у Саборној цркви у Темишвару одликовао Орденом Епархије темишварске за непоколебљиву борбу за интересе Срба у отаџбинии региону. Том приликом Владика Лукијан је рекао:

„Ви сте уједно глас свих Срба, не само из Републике Српске него многих Срба чији глас не смије да се чује. Ваше ријечи дижу сваком Србину, свакој Српкињи, сваком Српчету дух и када ви говорите нама изгледао као да сваки од нас говори и баца истину у лице о нама Србима свјетским моћницима“ – поручио је владика Лукијан Додику. У свом обраћању он је даље додао: „Ваше ријечи одјекују као ријечи новог Милоша Обилића. Ваши душмани цитирајући вас нехотице преносе и шире глас свих безгласних Срба и храбрих срца свих Срба у свету. Ви не представљате ниједну светску силу, али вас знају сви моћници свиета и због ваших отворених ставова мрзе вас сви који мрзе да им се каже истина у очи“ – говорио је владика Лукијан.

„Не презате казати у лице и без увијања свим светским факторима истину о затирању Срба у тзв. „слободном свиету“ и зато Вас мрзе сви који мрзе Србе. Многи од таквих не умеју да нађу на мапи ни Балкан, а камоли БиХ или Републику Српску или Србију, али им се кроз Ваше речи чини да већину становништва планете чине Срби. Молим Бога и Светог Саву да вам дају снаге и истрајности за нашу праведну српску ствар, а то је борба за право да живимо и опстанемо у својој постојбини, да говоримо српски, да пишемо ћирилицу да славимо своју Крсну славу и да се крстимо крстом са три прста“ – поручио је Његово преосвештенство и владика епархије темишварске господин Лукијан.