Ленкино сазвежђе, стазама Дунђерских

Будимпешта – Пројекат “Ленкино сазвежђе стазама Дунђерских”, који реализује Дом културе Србобран, доживео је своје треће извођење и то у Будимпешти, у којој се Ленка Дунђерски школовала, у Женском лицеју тзв. Енглеских госпођица.

У свечаној сали будимпештанског Текелијанума госте је најпре поздравила Зорица Јурковић Ембер, директорка Српског културног центра „Српски венац“, а потом је песник Горан Благојевић казивао песму Лазе Костића „У споменицу Л.Д.” посвећену Ленки Дунђерској.

О животу ове чувене породице говорили су гости из Србије.

На самом крају, присутнима се обратио Зоран Суботички, аутор и режисер љубавне драме „Од раја до безњенице” у којој играју Јована Радовановић у улози Ленке Дунђерске, Ервин Хаџимуртезић као Лаза Костић и Миодраг Петровић, првак драме Српског народног позоришта, у улози Лазара Дунђерског.

Пројекат „Ленкино сазвежђе – стазама Дунђерских“ су подржали Општина Србобран и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, а реализован је у сарадњи са Матицом српском и Центром за афирмсцију културне баштине Дунђерских. Има за циљ представљање историјског, културног, привредног, хуманитарног и сваког другог значаја породице Дунђерски.

Ленкино сазвежђе, стазама Дунђерских , ВАРОШ РТВ