Међународна тениска федерација о поруци Новака Ђоковића да је Косово срце Србије

Међународан тениска федерација (ИТФ) јавно се огласила по питању потеза Новака Ђоковића о којем се страсти не стишавају ни после пар дана.
Новак Ђоковић је након меча на Ролан Гаросу против Александра Ковачевића написао на камери „Косово је срце Србије, стоп насиљу“, пославши поруку мира и апелујући на заустављање страшних сцена у општинама са већинским српским становништвом на северу Косова и Метохије.

Организатори Ролан Гарос су истакли да у потезу српског тенисера не виде ништа спорно. Подржала га је и Украјинка Елина Свитолина, сматрајући да Новак има слободу да искаже мишљење, а ИТФ каже:

„Правила за играче на гренд слем догађајима одређује Правилник гренд слема, који примењују организатори и регулаторни органи. Не постоји одредба која забрањује политичке изјаве! – поручили су из Међународне тениске федерације, а пише Ројтерс.

Ова одлука свакако неће да се допадне Олимпијском комитету такозваног Косова и и тамошњем Тениском савезу. Подсетимо, они су бурно реаговали на потез српског аса.

Извор видео: ИТ