Министар Милићевић на Сребрном језеру отворио камп за децу из дијаспоре

Сребрно језеро, Србија – Mинистар без портфеља задужен за област односа са дијаспором Ђорђе Милићевић (Ђорђе Милићевић ) отворио је данас на Сребрном језеру спортски камп за децу из региона и дијаспоре „Србија те зове“, у коме учествује више од 200 малишана српског порекла из 14 земаља.

“Драга децо, свима хвала што сте дошли у своју Србију на овај турнир. И сви ви који сте вечерас овде сте победници. Али, посебно хвала нашим малишанима са Косова и Метохије, из Штрпца, који на овом турниру с поносом представљају Србију“, рекао је министар у обраћању учесницима турнира.

Он деци указао на важност бављења спортом, али и на то да где год живели никада не забораве ко су и одакле су.

Међу учесницима била су и српска деца из више држава. “Ово је заиста диван и користан камп за нашу децу која долазе из Немачке. То су деца која су ученици српске допунске школе под покровитељством Министарства просвете Р. Србије. Велика захвалност министру Милићевићу на организацији овог кампа, као и многих других” , рекла је Татјана Хот, координаторка српске допунске школе у Бајерн, Баден Витемберг, Руске Федерације и Краљевине Шпаније.

Након свечаног отварања одиграна је ревијална утакмица између младих нада ФК Црвена звезда и „Дрим тима турнира“ у ком су играли и министар Милићевић и спортиста Никола Рађен.

Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором на челу са министром Милићевићем ове године организовало је чак 22 кампа за српску децу из дијаспоре а овај на Сребрном језеру био је 23 и уједно последњи у овој години.

Свечаном отварању турнира присуствовали су и новинари српских медија из Аустрије, Словеније, Мађарске, Румуније, Републике Српске и Северне Македоније.