О кључним питањима на седници Скупштине Самоуправе Срба у Мађарској

Будимпешта – Седма по реду седница Скупштине, одржана је данас у седишту Самоуправе Срба у Мађарској а није прошла без жустрих дискусија, и личних вербалних дуела, али, на крају крајева, са тесним резултатом донесене су кључне одлуке.

У процедурама модификовања разних правних аката Самоуправе, између осталог, према слову важећег закона, изгласана је повишица месечног личног дохотка председника, и хонорара потпредседника организације; усвојен је споразум о расподели рада у финансијском пословању СОЦ „Никола Тесла“ у Будимпешти.

Прихваћено је и расписивање конкурса за директора Српског образовног центра “Никола Тесла” у Будимпешти.

Скупштина је донела одлуку и о персоналним питањима; након оставке Игора Руса, за општег заменика председника изабран је Милан Ђурић, док је нов, трогодишњи мандат за представника српске заједнице у Народносном пододбору Фонда Бетлен Габор, поново поверен Пери Богдану.

Коначно је највише представничко тело уступило право коришћења школског аутобуса Српској основној школи у Ловри, подружници СОЦ „Никола Тесла“ па ће тако, ускоро, уместо два минибуса, један аутобус превозити ученике из околних насеља у Ловру.

Миленко Радић