Синиша Михајловић испраћен на вечни починак

Рим- Легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић сахрањен је данас на гробљу базилике „Санта Мариа дељи Анђели е деи Мартири“ у Риму.. Синиша Михајловић је преминуо у петак у 54. години после дуге и тешке борбе са леукемијом. У Риму је одржано опело српској фудбалској легенди Синиши Михајловићу, које је водио владика аустријско-швајцарски Андреј Ћилерџић, под чијом јурисдикцијом је и италијанска дијаспора.

Опроштај од легендарног српског фудбалера почео је у недељу, када су колоне Римљана од јутра чекале испред римске општине Кампидољо како би одали пошту Михајловићу. Опроштају Италијана од легендарног Михе присуствовали су и чланови Михајловићеве породице.

Извор: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Италијански медији преносе да су по завршетку службе у Базилици Свете Марије, анђела и мученика, ковчег са телом Синише Михајловића, између осталих, изнели Дејан Станковић, Атилио Ломбардо, Роберто Манћини, Марко Арнаутовић.

Аутомобил са ковчегом са телом легендарног српског фудбалера – аплаузима, песмом и бакљадом навијача, испраћен је на гробље где ће Михајловић бити сахрањен у кругу породице.

Делегација Црвене звезде положила је раније данас црвено-бели Михајловићев дрес са бројем 11 на ковчег, на којем су и дресови осталих клубова за које је играо.

У име Црвене звезде испраћају Михајловића присуствовали су председник Светозар Мијаиловић и генерални директор клуба Звездан Терзић.

Опелу си присуствовале фудбалске легенде, између осталих, Дејан Станковић, Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Славиша Јокановић, Александар Коларов, Франческо Тоти, Данијеле де Роси, Бруно Конти, Лука Маркеђани, цео тим Лација са Сергејом Милинковићем Савићем, као и екипа Болоње и бројни представници италијанских и српских фудбалских клубова.

У Базилици Свете Марије били су градоначелник Рима Роберто Галтиери, бивши председник Ферарија Лука ди Монтецемоло, као и велики број навијача, који су били испред римске базилике.

Хиљаде Италијана јуче је стајало у реду испред општине Кампидољо у Риму како би се опростили од Михајловића. Опроштају Италијана од легендарног Михе присуствовали су и чланови Михајловићеве породице.

Стојковић: Михајловић је имао страховито велико срце, поразе није признавао.
Синиша Михајловић је био поштен човек, красила га је борбеност, поразе није признавао, имао је страховито велико срце, изјавио је данас селектор Србије Драган Стојковић српским медијима, који су извештавали из Рима са сахране легендарног фудбалера и тренера.

„Синиша је био човек од речи, имао је страховито велико срце. Имао је све карактеристике које један добар човек треба да има. То је био Синиша Михајловић. По томе ћу га памтим. Данас му одајемо последњу пошту“, рекао је Стојковић.
Селектор Србије је истакао да је Михајловић био човек ведрог духа, који је уживао у животу.

„Синиша је био човек који је помагао многима. Не знам да ли је ико тражио помоћ од њега, а да је није добио. То осликава његову карактерситику као човека на овој планети. Мени је била част што смо играли заједно у репрезентацији, што смо се познавали добро, да смо неке моменте у приватном животу имали да поделимо…Та сећања ће ми остати до краја уклесана у свест. Нека му је вечна слава и хвала му на свему“, закључио је Стојковић.

Извор: Танјуг