Свака птица својим гласом пева

Будимпешта, новембар 2021.- У свечаној сали Палате Текелијанум биће приређена промоција књиге проф. др Димитрија Големовића „Свака птица својим гласом пева“ у организацију КУД-а Табан.

05. новембар 2021. у 18.00 часова Адреса: V. kerület, Veres Pálné u. 17.

Књига Свака птица својим гласом пева професора Димитрија Големовића настала је као резултат обиласка неколико стотина села и сакупљања великог броја драгоцених песама.
Тиме што их је објединио на једном месту, аутор је допринео не само томе да се оне сачувају од коначног заборава, већ и да буду доступне широј читалачкој публици (приложено је 260 нотних записа, личних или преузетих из постојеће литературе). С обзиром на то да се ради о стручној студији традиционалног вокалног наслеђа са ових простора, подразумева се да је књига упућена етномузиколозима. Међутим, њена вредност је и у томе што у њој могу уживати, слушати и научити пуно тога занимљивог и они који спадају у љубитеље народне музике.
Књигу прати компакт-диск са 215 тонских записа оригиналних песама сакупљених у протеклих 40 година по селима Србије. БиХ, ЦрнеГоре, Хрватске и Македоније.Књигу ће представити аутор, Димитрије О. Големовић.

У програму учествује: Бранка Башић

Покровитељ: Фондација „Бетлен Габор“