СВМ поново има потпредседника Скупштине Србије

Београд – Четири месеца након парламентарних избора најзад је конституисан нови сазив Народне скупштине Србије, а већину поново има Српска напредна странка (СНП) Алекандра Вучића, са практично истим коалиционим партнерима.

Међу њима је и Савез војвођанских Мађара (СВМ), који је са својих пет посланичких места (од укупно 250), према речима председника Иштвана Пастора, спреман да уђе у извршну власт на нивоу државних секретара, а за своју верност још једном је награђен  фукцијом потпредседника Скупштине Србије.

За председника српског парламента изабран је Владимир Орлић (СНП), а у групи од чак седам потпредседника нашла се и Елвира Ковач (СВМ), која је на том положaју била и у претходном мандату, тачније од 2020. године, о чему је мађарску јавност обaвестио и провладин Мађар немзет (Magyar Nemzet).

Елвира Ковач се у Скупштини Србије, у ствари,  налази још од 2007, шест година након уласка у СВМ, где је доспела до места потпредседнице. Активна је била у Омладинском форуму, а једно време је радила и у Покрајинском секретаријату за здравство и социјалну политику Извршног већа Војводине. Као народна посланица две године је била делегирана и у Скупштину Савета Европе.

Рођена је 1982. године у Зрењанину, где је завршила гимназију, а потом Економски факултет у Суботици. Удата је и мајка једног дечака.  

Елвира Ковач (Фото: Панон)

За Варош РТВ пише Срђан Басић