Уручене награде лауреатима Стеријиног позорја

Нови Сад – Жири 67. Стеријиног позорја одлучио је једногласно да Стеријина награда за најбољу представу припадне представи „Последње Девојчице“ Маје Пелевић, у режији Кокана Младеновића позоришта „Деже Костолањи“ из Суботице. Маја Пелевић освојила је награду за текст савремене драме „Последње девојчице“ док је награда за режију припала Кокану Младеновићу за исту представу. Председник жирија је био Слободан Скерлић, редитељ, а чланови Милена Павловић, глумица, Петар Михајловић, драмски писац, Слободан Унковски, редитељ и Зоран Максимовић, театролог. Примајући награду Кокан Младеновић је рекао да огроман део награде припада Ирени Поповић композиторки.

Стеријина награда за глумачко остварење припала је младој глумици Сањи Марковић за улогу Цмиље у представи „Чудо у Шаргану“ Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића Југословенског драмског позориште из Београда. Публика је громогласним аплаузом показала да је сагласна са жиријем. Марковићева је захвалила на награди коју је добила на почетку каријере.

За улогу просјака у представи „Чудо у Шаргану“ добио је награду и Ненад Јездић једногласном одлуком жирија. Александар Срећковић добио је награду за улогу Алојза Каврана, Јулијиног мужа, правника у представи Године врана Синише Ковачевића. Он каже за Танјуг да је Стеријина награда можда једина која се добија за конкретну улогу и да му веома значи. Вида Огњеновић, добитница је награде за животно дело редитељу „Хуго Клајн“. Ова награда није додељена две године, а уручује је пет фестивала укључујући и Стеријино позорје. Специјална Стеријина награда Глумачки ансамбл припао је представи „Последње девојчице“ Маје Пелевић. Према мишљену публике најбоља представа 67. Стеријиног позорја је „Ја сам она која нисам“ Загребачког казалишта младих.

У част награђених одиграна је представа „Хркачи“ Николе Пејаковића у извођењу Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке.

Додељене награде Стеријиног позорја , РТВ