Ускоро 15. Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф

Београд, 28. април 2022.- Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић истакла је данас на конференцији за новинаре, поводом 15. Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф, да је овај фестивал посебан и да нема пуно у свету оних који славе ауторски филм.

“Али не треба да нас чуди, тако је и почео, када је на првом или другом Фестивалу ‘сахрањен’ комерцијални филм „Умри мушки 4“. Тиме је означено какав је Фестивал Емира Кустурице. Ово је битка да филм уопште опстане, као и потреба да се вратимо биоскопима, насупрот покушајима да нас неко наговори да филмове више не гледамо у биоскопима, него да их гледамо преко различитих платформи, мобилних телефона и других“, рекла је Гојковић а преноси Министартсво културе и информисања Републике Србије.

Емир Кустурића, Маја Гојковић (Фото: МКС)

Министарка културе и информисања је нагласила да оно што сигурно привлачи публику која за ходочашће сматра одлазак на овај фестивал, је онај диван спој младости и искуства, односно што на њему млади аутори добијају своју прву шансу да прикажу шта знају и умеју, као и да разговарају са највећим именима наше и светске кинематографије. “Желим да неколико дана уживамо у овој чудесној магији коју Кустендорф већ 15 година пружа свима који воле филм и биће ми велико задовољство да ове године или почетком следеће наставимо са чудесном и раздирућом лепотом стварања филма”, закључила је Гојковић.

Küstendorf Film & Music Festival

Извор: Министарство културе и информисања Републике Србије