Винска визија Отворени Балкан

Београд – Први међународни сајам вина „Винска визија Отвореног Балкана“ под покровитељством влада Србије, Северне Македоније и Албаније, а у оквиру иницијативе Отворени Балкан, одржава се на Београдском сајму од 1. до 4. септембра. Сајам окупља најбоље произвођаче вина у региону и промовише Балкан као све траженију винску и туристичку дестинацију, што представља конкретан корак у остварењу циља иницијативе Отвореног Балкана, а то је заједничко тржиште које подразумева слободан проток људи, робе, капитала и услуга јављају из министарства.

На једном месту окупљени су најеминентније винари, виноградари, мајстори подрума, енолози, сомелијери, дистрибутери и трговце вином, и промовише се Балкан као оригинална туристичка и географска дестинација, као и богатство аутохтоних винских сорти.

вино отворени балкан

На првом сајму „Винска визија Отвореног Балкана“ председник Србије Александар Вучић са премијерима и премијера Албаније, Северне Македоније и Црне Горе, Едијем Рамом, Димитром Ковачевским и Дританом Абазовићем обишао је бројне излагаче,