Вучић и Додик у посети Епархији будимској

Будимпешта, 22. септембар 2021. – Председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик посетили су данас српски православни храм Св. Георгија у Будимпешти где их је дочекао Епископ будимски Лукијан.

“У име свештенства, монаштва и верног народа у Мађарској, имам част да поздравим два наша лидера и борца за свој народ. Каже Свето писмо: „Шта је боље и лепше него да браћа живе заједно“, а то сте ви драги председници. Није вама лако, људи можда и не знају, али Бог све види и све зна и добро сте учинили што сте и овај пут ушли у дом Божији и то баш у храм Светог Георгија Победоносца. Када уђеш у воденицу не можеш да не покупиш бар мало брашна, а у храму помоћи Божије која вам уз нашу подршку свакако треба. Велика дела чините учвршћујући пријатељство мађарског и српског народа, а нарочито вашом помоћи Епархији будимској. Све памтимо и са захвалношћу за учињено и што ћете у наредним годинама свакако чинити на многаја љета” – поручио је Владика Лукијан.

Дочеку гостију присуствовали су и Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарске и др Јованка Ластић, директорка Српске школе „Никола Тесла“ у Будимпешти, свештенство Епархије будимске, као и многобројни ђаци и професори.