Вучић се у Будимпешти састао са Орбаном

Будимпешта- Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас на конференцији за новинаре где је присуствовала и екипа наше телевизије ВАРОШ да је са мађарском делегацијом разговарао о бројним пројектима, као и да је са премијером Виктором Орбаном договорио како да две земље у случају опасности по енергетску безбедност политички реагују и заштите интересе две земље.

Вучић је рекао новинарима да је имао важне састанке са мађарским званичницима и да је замолио мађарску страну да убрза радове на брзој прузи до Будимпеште на њиховој територији.

Председник Србије је оценио да је сваки сусрет са мађарским премијером Виктором Орбаном кога сматра пријатељем, изузетан, али да данашњи има и посебну симболику.

„Данас је велики мађарски празник, Свети Иштван, чији су живот, порекло и историјска улога у тешким временима владавине, трајно обележили ове просторе и поставили темеље мађарске суверености, као и регионалних прилика“, рекао је Вучић, а објављено је на Инстаграму buducnostsrbijeav, након њиховог састанка у Кармелићанском манастиру.

Указао је да је зато данашњи сусрет посебан, захвалио Орбану на великој части и честитао премијеру и народу Мађарске празник.

„Хвала Вам, драги пријатељу Орбан, на овој великој части и од срца честитам Вама и братском народу Мађарске овај велики празник!“, навео је Вучић.

У вечерњим сатима, са премијером Мађарске и осталим светским лидерима пратиће Светско првенство у атлетици, а након тога присуствоваће пријему поводом 20. августа – Дана државности Мађарске.